Stop de oorlog van Turkije op de Koerden en bescherm Afrin!

6272

STOP DE OORLOG VAN TURKIJE OP DE KOERDEN

De luchtaanvallen van Turkije treffen Afrin, een Koerdische stad in Noord-Syrië, waarbij verschillende burgers worden gedood en verwond

Niet alleen de Koerden maar ook christenen, Arabieren en alle andere entiteiten in Afrin staan ​​onder aanval van Turkije

De agressie van Turkije tegen de mensen in Afrin is een flagrante misdaad tegen de mensheid; niet anders dan de misdaden gepleegd door ISIS.

Het initiëren van een militaire aanval op een land dat je niet heeft aangevallen, is een oorlogsmisdaad.

Turkse jets hadden 100 punten als doel, inclusief civiele gebieden in Afrin. Ten minste 6 burgers werden gedood en 1 YPG (People’s Defense Units) en 2 YPJ (Woman’s Defense Units) -strijders zijn gesneuveld tijdens de Turkse aanvallen van zaterdag. Verschillende burgers raakten ook gewond als gevolg van de aanval.

Het binnenvallende Turkse leger voerde zaterdag omstreeks 16.00 uur luchtaanvallen uit op Afrin met de goedkeuring van Rusland. De aanvallen met 72 straaljagers waren gericht op het centrum van Afrin, Cindirêsê, Reco, Shera, Shêrawa en Mabeta en het vluchtelingenkamp Rubar. Het kamp Rubar wordt bewoond door meer dan 20.000 Syrische vluchtelingen. Het Turkse bezettingsleger en zijn terroristen probeerden de bevolking van Afrin angst aan te jagen en ze te verplaatsen naar gebieden onder controle van het Vrije Syrische leger (Free Syrian Army, FSA) en Turkije, nadat ze er niet in slaagden om via een grondoffensief Afrin binnen te gaan.

Het zeven jaar durende interne conflict in Syrië veranderde in een internationale oorlog, die resulteerde in de dood van honderdduizenden mensen en de ontheemding van miljoenen, kwam bijna aan haar einde. De Turkse regering onder leiding van Recep Tayyip Erdogan is nu samen met Al Qaeda (Heyet Tahrir El Şam) en de FSA begonnen aan een militaire operatie aan Afrin. Dit betekent een nieuw bloedig conflict dat de regio naar een nieuwe catastrofe zal slepen, honger zal veroorzaken, nog meer kinderen zal doden, de lokale bevolking zal verdrijven en een nieuwe internationale humanitaire crisis met zich zal meebrengen. Onder internationaal recht wordt deze actie gedefinieerd als een “operatie voor een invasie“.

Noch het kanton van Afrin, noch de andere noordelijke Syrische Koerdische regio’s hebben Turkije ooit aangevallen of bedreigd. In feite heeft Turkije de dorpen en steden in de afgelopen jaren voortdurend bedreigd en aangevallen. De wettelijke definitie van de acties van Turkije, in internationaal recht, wordt gedefinieerd als “aanvallen op een soeverein land”, invasie van haar land en een niet-uitgelokte aanval op haar burgers.

Daarom roepen we alle democratische krachten en de publieke opinie op om solidariteit te tonen met de Koerden en alle andere entiteiten in Afrin, om te protesteren en de genocidale invasie van Turkije te veroordelen.

We doen een oproep aan de Verenigde Naties, de internationale gemeenschap en de wereldwijde anti-ISIS-coalitie om actie te ondernemen om deze aanvallen onmiddellijk te stoppen. Deze aanvallen treffen honderdduizenden mensen in Afrin.

We doen een oproep aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om zo snel mogelijk actie te ondernemen om veilige zones te vormen in Noord-Syrië of ten oosten van de rivier de Eufraat en de westelijke gebieden. Dit zal een oplossing bieden voor de Syrische crisis in het kader van internationale legitimiteit.

De stilte van de internationale gemeenschap in het licht van deze aanvallen is een legitimatie van de schending van mensenrechten en grondrechten.

NavBel – Belgische Raad van gemeenschappen uit Koerdistan

 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853