Stop de Turkse invasie van Zuid-Koerdistan!

1549
Het Turkse leger en dorpswachten hebben op 15/12/2017 om 22.00 uur gepoogd een inval te plegen in Zuid-Koerdistan vanuit het district Semdinli in Hakkari en de buitenpost in het dorp Mavan, door soldaten te droppen aan de Haci Beg-rivier, de omgeving van de berg Siro en het dorp Bermize in Diyana, Irak.
Het Turkse leger heeft een invasiepoging in Zuid-Koerdistan gelanceerd door troepen te sturen naar de Haci Beg-rivier, Gelîyê Reşo en de Siro-berg.

Het Turkse leger en de dorpswachters uit Gerdiya, Şemdinli zijn de grens overgestoken vanuit de buitenpost in het Mavan-dorp in het district Şemdinli in Hakkari en hebben een invasiepoging uitgevoerd in de Adilbeg-regio in Zuid-Koerdistan.

Lokale bronnen melden dat Turkse soldaten vanuit de buitenpost de Haci Beg rivier overstaken. Tegelijkertijd werden helikopters naar de waterbron Kani Reş gestuurd, dicht bij de berg Siro en het dorp Bermize in Diyana.
Alsook lanceerden straaljagers luchtaanvallen in de buurt van de berg Avdal Kovi in Xakurke, de berg Siro en Gelîyê Reş, terwijl Kobra helikopters een intense bombardering uitvoerden in Deşta Heyate.

De bronnen geven ook aan dat de soldaten die de grens overschreden en tesamen met de gedropte soldaten het hogere deel van het dorp Bermize hebben bereikt. Ze zijn op de top van de berg Siro geweest en zijn van plan deze in te richten als coördinatiecentrum.

Het dorp Bermize werd onlangs ook door Turkse straaljagers gebombardeerd. Het doelwit was de auto van een dorpeling en de dorpeling in kwestie verloor zijn leven.

  • We roepen westerse en regionale overheden op om te eisen dat de Turkse regering de militaire invasie onmiddellijk stopzet!
  • We roepen ook alle internationale democratische en progressieve krachten op om onze oproep om onmiddellijk een einde te maken aan de vuile oorlog van de Turkse regering tegen het Koerdische volk te steunen.