De Koerden zijn bezorgd over het welzijn van de Koerdische volksleider Abdullah Öcalan

1666

DRINGENDE OPROEP AAN DE EU-INSTELLINGEN, DE PERS EN HET PUBLIEK

Er is zorgwekkend nieuws aangaande de gezondheid van de Koerdische Volksleider Abdullah Öcalan. De afgelopen twee dagen verspreiden sommige kringen nieuws over sociale media dat de heer Öcalan in de gevangenis is overleden. Wij als de Koerdische bevolking zijn bezorgd over het leven van de heer Öcalan.

Recente geruchten en discussies in de Turkse media over de vraag of hij nog in leven is, zorgden voor ongerustheid onder de Koerden in Turkije, het Midden-Oosten en Europa.

Iedereen is zich bewust van de gevoeligheid van onze mensen en van haar partij over de gezondheid en het leven van de Koerdische volksleider. Met dit in gedachten, is het absoluut noodzakelijk dat er geen valse nieuws wordt verspreid. De verklaringen van de openbare aanklager van Bursa zijn op geen enkele manier voldoende.

Het is een fundamenteel recht van zijn familie, zijn legale vertegenwoordigers en het publiek om op de hoogte te worden gebracht van de heer Öcalan’s gezondheid. Om deze reden moet aan de heer Öcalan dringend een bezoek toegestaan worden van zijn advocaten en familie.

Het is onmogelijk dat onze mensen een ​​onofficiële verklaring van de openbare aanklager van Bursa geloven. We blijven bezorgd totdat we nieuws ontvangen over Abdullah Öcalan van een betrouwbare bron.

De AKP-regering van Erdogan is direct verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van Öcalan en enige schade die hij kan ondervinden. Zijn advocaten en familie hebben recht om directe informatie over zijn situatie te ontvangen.

  • Wij verzoeken het Comité voor Preventie van Marteling (CPT, Raad van Europa) om in te grijpen en ervoor te zorgen dat juiste informatie verkregen wordt.
  • Wij roepen alle Koerdische en democratische krachten op om actie te ondernemen en een verklaring te eisen over de gezondheids- en veiligheidssituatie van Öcalan.
  • Wij roepen de internationale krachten op die Öcalan op 15 februari 1999 aan Turkije overhandigden om in te grijpen in de naam van de mensheid. We eisen dat ze hun collectieve verantwoordelijkheid nemen voor zijn gevangenschap en later verhoor. Dat verhoor bleek oneerlijk te zijn en volgens het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens (EVRM) werd de heer Öcalan onderworpen aan psychologische foltering.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853