Turkije bombardeert Syrische en Iraakse Koerden: protest in Brussel 26/04

1737

verklaring NLdeclaration FR

 

 

 

 

 

 

 

 

De Turkse luchtmacht heeft afgelopen nacht de Syrische Koerden van Rojava, en de Yezidis van Iraaks-Koerdistan gebombardeerd. De YPG in Syrië liet weten dat 20 van hun strijders gestorven zijn, en 18 gewond. Er is ook sprake van burgerslachtoffers. In Shengal (Irak) zijn er ook één burger en 2 Yezidische strijders omgekomen. In Shengal werden een graan-depot en een radiostation aangevallen. Eens te meer laat Turkije zien dat het totaal onverdraagzaam is tegenover Koerdische verwezenlijkingen, waar ook ter wereld. Dat de getroffen strijders en burgers op de voorste linie staan in de strijd tegen Daesh laat ook duidelijk zien aan wiens kant Erdogans Turkije staat.

De Koerden gaan hun stem verheffen tegen deze misdadigers en zullen tonen dat ze zich niet laten intimideren en de Koerdische verwezenlijkingen ten alle tijden zullen beschermen. Morgen, woensdag 26 april om 14u, gaan wij protesteren voor de Turkse ambassade in Brussel (Rue montoyer 4).

Zie ook de gemeenschappelijke verklaring van Rojava Solidarity, Vrede VZW en NavBel die de Belgische minister van BZ oproepen om deze aanval te veroordelen. Lees hier

We willen u graag uitnodigen op deze protestactie.

Met vriendelijke groeten,

Delil Agbaba (NavBel – externe relaties)
Orhan Kilic (NavBel – woordvoerder)

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853