YPG en SDF vrijgesproken van valse beschuldigingen

1429

De VN-Commissie voor Syrië heeft enkele dagen geleden (13/03/2017) in een officiële rapport de YPG en de SDF vrijgesproken van systematische en gedwongen verplaatsing en etnische zuivering van de Arabische dorpen en gemeenschappen in de regio Rojava.

http://www.ohchr.org/Documents/Countries/SY/A_HRC_34_CRP.3_E.docx

Dit rapport verdrijft ondubbelzinnig beweringen van Amnesty International (AI), die een wijd bekend en verspreid rapport produceerde in 2015 waarin ze de YPG beschuldigde van etnische discriminatie, zuivering en verplaatsing van Arabische gemeenschappen.

 

Vanaf het moment van vrijgave van het AI-rapport tot op heden namen veel “Linkse” organisaties het rapport van AI ondubbelzinnig aan als waar en correct. De YPG, een kracht die het overgrote deel heeft gestreden voor de bescherming van alle etnische en religieuze groepen, met name het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van Arabische gemeenschappen werd gekenmerkt als een ander gewelddadig, onderdrukkend en ‘imperialistische / koloniserende’ kracht- in plaats van de revolutionaire, inclusieve en democratische orgaan die het zelf beweerde te zijn.

 

Het valse rapport van Amnesty International droeg bij aan de lopende anti-propaganda tegen Rojava, de Koerden en de YPG.  Het was diep schadelijk en bevorderde de agenda’s en belangen van bepaalde groepen en partijen, met name Turkije.

 

Als je solidair bent met de YPG-YPJ-SDF verspreid dan het VN-rapport op grote schaal. Verspreid het wijd en breed daar dit een zeldzaam moment is waarop de waarheid wordt gesproken, een voorrecht waarvan we weten dat het niet vaak wordt geboden.

 

Schermafbeelding 2017-03-16 om 23.53.17 Schermafbeelding 2017-03-16 om 23.53.35

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853