Laten we een “Erdoganisering” van de Belgische justitie toe?

776

33 Koerden, 6 televisiezenders en twee NGO’s worden in België vervolgd wegen

s “deelname en steun aan terroristische activiteiten”.

De Koerdische activisten worden ervan beschuldigd betrokken te zijn bij terroristische activiteiten, hoewel zij allen uitsluitend geëngageerd zijn in vreedzame politieke en democratische activiteiten in België.

De Turkse staat is burgerlijke partij in dit proces tegen Koerden die in België vertoeven en politiek asiel hebben bekomen. Alle beschuldigingen zijn gebaseerd op een dossier dat door de Turkse staat aan de Belgische onderzoeksrechter werd geleverd. En alle veronderstelde feiten hebben zich voorgedaan in … Turkije.

Diezelfde Turkse staat voert ondertussen een oorlog tegen de Koerdische bevolking, begaat misdaden tegen de mensheid en onderdrukt op een brutale manier Turkse en niet-Turkse mensenrechtenactivisten, journalisten, syndicalisten, advocaten, politici, academici en iedereen die de AKP-regering en haar president bekritiseert.

Stop de criminalisering van de Koerdische activisten in België!
Stop het proces tegen de Koerden!

Nederlands

 

Français

 

English