Vrijheid voor Öcalan – actie Antwerpen 20/08/2016

1408

De Koerdische gemeenschap van België heeft vandaag, zaterdag 20 augustus om 13h een protestactie gehouden op het Sint-Jansplein in Antwerpen.

Dit deden wij naar aanleiding van de verslechterde gevangenis-omstandigheden van Koerdisch volksleider Abdullah Öcalan. Hij zit sinds 5 april 2015 in totale isolatie op het gevangeniseiland Imrali en er is geen één teken van leven van hem. Sinds de couppoging van 15 juli 2016 vrezen de Koerden voor zijn veiligheid en gezondheid. De coupplegers waren ook aanwezig op het gevangeniseiland en de wildste verhalen doen nu de ronde over wat er die nacht gebeurd is. De Koerden zijn diep bezorgd en protesteren nu al weken maar toch laat de Turkse overheid niet toe dat zijn familie, advocaten of een onafhankelijke instantie hem kan bezoeken. Het welzijn van Öcalan is de ‘red line’ van de Koerden. Wij hebben hem hard nodig om het spiraal van geweld te kunnen doorbreken en terug het vredesproces te reanimeren.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853