Einde aan het isolement van de Koerdische leider Abdullah Öcalan!

1345

13912665_1770085619905718_2815155705646248098_n

 

 

Datum: Zondag 14 augustus 2016

Uur: 14:00u

Locatie: Spanjeplein, 1000 Brussel – België

 

 

 

 

[clear]

Abdullah Öcalan is één van de belangrijkste en invloedrijkste personen binnen de Koerdische gemeenschap. Met zijn ideologie en visie betekent hij niet alleen veel voor de Koerden, maar ook voor andere volkeren in het Midden-Oosten.

De heer Öcalan zit op dit moment ruim 17 jaar in isolement in een Turkse gevangenis op het eiland Imrali.  Sinds 5 april 2015 is er, zonder enige aanleiding, een verzwaarde isolatie opgelegd. Sindsdien zijn er geen berichten ontvangen over zijn welzijn, gezondheidssituatie en veiligheid. Er is zelfs geen contact met zijn advocaten!

De verzwaarde isolatie is in werking getreden om het Koerdische volk te distantiëren van hun leider. Öcalan heeft namelijk een groot invloed op het volk. Ook zijn er met de mislukte coup in Turkije meldingen binnengekomen over een geplande moord op Öcalan. In reactie hierop zijn er door zijn advocaten en familieleden meerdere verzoeken ingediend bij de gerechtelijke autoriteiten in Turkije. Zij willen toegang tot de gevangenis óf een teken van leven ontvangen. Ondanks de kritieke situatie en bezorgdheid van de familie, advocaten en de bevolking, zijn alle verzoeken afgewezen en is de toegang tot de gevangenis tot de dag van vandaag ontzegd. Hierdoor groeien de zorgen over het welzijn van de heer Öcalan.

Wij verzoeken aan de bevoegde instanties (CPT, Amnesty International, EU, …) om alle zorgen rondom de veiligheid en welzijn van de heer Abdullah Ocalan te bekijken, te evalueren en actie te ondernemen. Voor miljoenen mensen is Öcalan een inspirerende leider en zijn welzijn is van groot belang. Elke aarzeling en laksheid van hieromtrent zou de bezorgdheid, die legitiem en humaan is, verergeren.  Wij hopen en vertrouwen op een urgente handeling door de bevoegde instanties!

Om deze verzoeken extra kracht bij te zetten organiseert, NavBel zondag 14/08 om 14u een demonstratie op het Spanjeplein te Brussel. Wij roepen iedereen op om talrijk te verschijnen en hun verantwoordelijkheid te nemen in deze kritieke situatie.

NavBel

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-content/plugins/featured-image-from-url/includes/attachment.php on line 69 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-content/plugins/featured-image-from-url/includes/attachment.php on line 69 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-content/plugins/featured-image-from-url/includes/attachment.php on line 69 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-content/plugins/featured-image-from-url/includes/attachment.php on line 69
Vorig artikel3 augustus 2014 – De Yezidische tragedie
Volgend artikelVrijheid voor Öcalan – actie Antwerpen 20/08/2016
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/e/4/navbel.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853